Bibliotheek

de Buurtbieb Harfsen

In de hal van Dorpshuus Hoeflo kunt u gereserveerde boeken en andere media ophalen en inleveren. Eén keer per maand kunt u er terecht met alle vragen over digitale onderwerpen bij een deskundige medewerker van de Bibliotheek.

Reserveringen

Het werkt als volgt: Kies bij het maken van de reservering bij afhaallocatie voor de Buurtbieb van uw keuze. De reserveringen worden éénmaal per week op de afhaalplank in de Buurtbieb gezet. U kunt de reservering daar ophalen tijdens de openingstijden, nadat u een afhaalbericht van de Bibliotheek hebt gehad. 

Inleveren

U kunt in de Buurtbieb alle boeken en andere materialen inleveren die u hebt geleend Bijdebieb. De enige uitzondering zijn aangevraagde media van andere bibliotheken; deze kunt u alleen inleveren in de vestiging waar u ze gehaald hebt. 

Krant en koffie

Tijdens de openingstijden van het café kunt u de krant lezen. Bij de beheerder kunt u een kopje koffie of thee kopen.

Inloopspreekuur voor digitale vragen

Heeft u vragen over het online reserveren van boeken, wilt u weten hoe u een e-books moet downloaden, of heeft u een vraag over de digitale dienstverlening en cursussen van de Bibliotheek? Eénmaal per maand kunt u hiermee terecht bij de Buurtbieb. Een deskundige medewerker van de Bibliotheek helpt u op weg bij allerlei digitale zaken. In onze agenda staan alle inloopuren vermeld.

Voor meer informatie kunnen mensen bellen naar de bibliotheek: +31 (0)575492045 (maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur) of mailen info@bijdebieb.nl

de Bibliotheek aan Huis

De Bibliotheek is er voor iedereen! Als u niet zelf naar de Bibliotheek kunt komen, dan komt de Bibliotheek naar u toe. Woont u in één van de dorpen in de gemeente Lochem, kunt u niet zelf naar de Bibliotheek komen en wilt u toch graag lezen, luisteren of kijken? Dan is dit iets voor u.
De Bibliotheek aan huis is een extra service van BijdeBieb waarbij vrijwilligers boeken, tijdschriften, films en muziek bij u thuis komen brengen en ruilen. Vooraf vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dat gesprek worden afspraken gemaakt over de soort boeken en andere media, hoeveel het er per keer zijn en hoe vaak er geruild wordt. Ook boeken met grote letters en luisterboeken horen tot de mogelijkheden.
Wanneer u gebruik wilt maken van deze service kunt u zich telefonisch aanmelden via 0575-512926 . Naast de jaarlijkse contributie zijn er geen extra kosten verbonden aan de Bibliotheek aan huis. 

Zwerfboeken

In de hal van Dorpshuus Hoeflo staat ook een zwerfboekenkast. U mag deze boeken meenemen en ergens anders weer achterlaten, maar u mag ze ook weer terugzetten.

Openingstijden

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag van 08:30 tot 22.00 uur
vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur
zaterdag en zondag gesloten